Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

euros

Er wordt door de Rijksoverheid ruim 60 miljoen euro beschikbaar gesteld voor energiebesparende maatregelen, dat staat in de Staatscourant van 1 september 2016.

Als je een huis hebt of bij een VvE bent aangesloten dan is het mogelijk om van deze subsidie gebruik te maken en kun je geld krijgen indien je van plan bent om isolerende maatregelen in je pand te treffen. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen, zoals dat je minstens 2 verschillende isolatiesoorten moet toepassen. In dat geval kun je ongeveer 20% van de isolatiekosten terugkrijgen (kosten isolatieglas + kosten bijvoorbeeld spouwmuurisolatie). VvE’ers kunnen subsidie krijgen voor energieadvies, begeleiding en een onderhoudsplan laten maken.

Subsidie isolatieglas
Mocht je dus van plan zijn om isolatieglas aan te schaffen dan kun je gebruik maken van deze subsidie. Echter moet je er minimaal 1 ander soort isolatie bij kiezen om te voldoen aan een van de voorwaarden voor deze subsidie. Ook voor aanvullende maatregelen is het mogelijk om subsidie te krijgen, bijvoorbeeld als je kiest voor driedubbel glas in plaats van normaal isolatieglas (nog een stapje extra).
Je kunt vanaf 15 september 2016 via de website van de RVO, die de regeling namens het ministerie van Binnenlandse Zaken uitvoert, een aanvraag indienen. De regeling eindigt op 31 december 2018 of wanneer de subsidiepot vroegtijdig leeg is.
https://www.rvo.nl/digitaal-indienen/eloket

Voor wie?
Voor particuliere huiseigenaren die ook zelf in hun koophuis wonen en VvE’ers.

Budget
Van 15 september 2016 tot 1 maart 2017 is er een subsidiebedrag van €20,5 miljoen euro beschikbaar.

Waarom deze subsidie?
Het ministerie van Binnenlandse Zaken wilt met deze subsidie energiebesparing in woningen in de particuliere koopsector stimuleren.

Belangrijkste voorwaarde
In de Staatscourant en op de website van de Rijksoverheid staat het volgende als belangrijkste voorwaarden: ‘De Subsidie energiebesparing eigen huis ontvangt u als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt‘. Dit betekent dus dat je minimaal voor bijvoorbeeld hoogrendementsglas en een andere soort isolatie zoals vloerisolatie of spouwmuurisolatie moet kiezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *